Γνωρίζοντας έναν άνθρωπο, όλοι μας συνηθίζουμε να κάνουμε την κλασσική ερώτηση «Τι ζώδιο είσαι;». Τα ζώδια μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων και να μελετήσουμε τη συμπεριφορά τους, το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά.

Κάθε ζώδιο έχει δικά του χαρακτηριστικά καθώς και διαφορετική προσωπικότητα. Ας δούμε λοιπόν τι λένε τα άστρα για την προσωπικότητα του παιδιού.

Κριός

Είναι το παιδί της άνοιξης και του Άρη, ζωηρό, έξυπνο, αυθόρμητο αλλά και γκρινιάρικο. Λατρεύει τη δράση και την περιπέτεια όπως και την επιβράβευση με τους επαίνους. Μεγαλώνοντας δείχνει να έχει ηγετικές τάσεις απέναντι στους φίλους του και ο δυναμισμός του δεν μπορεί να κρυφτεί. Φιλική συμβουλή: μη του δίνεις διαταγές και μην προδώσεις την εμπιστοσύνη του γιατί τότε θα ξεπροβάλλουν οι επαναστατικές του τάσεις και θα προσπαθήσει γρήγορα να ανεξαρτητοποιηθεί. Τί μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει; Ψυχολόγος, Αθλητής, Ερευνητής, Στρατιωτικός, Επιχειρηματίας, Ασφαλιστής.

Ταύρος

Το ταυράκι είναι υπομονετικό, ήρεμο και πεισματάρικο. Θέλει να εισπράττει αγάπη και να είναι το αγαπημένο μέλος της οικογένειας και εν συνεχεία ο αγαπημένος μαθητής της δασκάλας. Θέλει να βρίσκεται σε χώρους ήρεμους χωρίς εντάσεις και αντιθέσεις, δεν του αρέσει η φασαρία και η έξαρση. Όταν δεν του αρέσει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, γίνεται απόμακρο και νευρικό. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν μπορείς να τον πείσεις ή να τον αναγκάσεις να κάνει κάτι που δε θέλει. Όταν μεγαλώσει μπορεί να γίνει ηθοποιός, οικονομολόγος, εργολάβος, χρηματιστής, τραπεζίτης κ.α.
 

Δίδυμος

Το παιδί δίδυμος θα λέγαμε ότι είναι συλλέκτης γνώσεων και εμπειριών. Θέλει, δηλαδή, να ξέρει όλους τους κανόνες, όμως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα τους ακολουθεί πάντα. Απεχθάνεται τη μοναξιά και επιδιώκει να  βρίσκεται συνεχώς με κόσμο. Επομένως, είναι αρκετά κοινωνικός, επικοινωνιακός και ευχάριστος, αλλά πολύ συχνά χαρακτηρίζεται από κυκλοθυμία και αστάθεια σε απόψεις και θέσεις, γεγονός που τον καθιστά αναξιόπιστο. Τα επαγγέλματα που μπορεί να ακολουθήσει, ενδεικτικά, είναι ο πολιτικός, δημοσιογράφος, μεταφραστής, μίμος, συγγραφέας, πωλητής.

Καρκίνος

Ντροπαλό, συνεσταλμένο και παραπονιάρικο είναι το παιδάκι Καρκίνος, προσκολλημένο στη μαμά του. Από πολύ μικρή ηλικία έχει αντίληψη των συναισθημάτων του, στεναχωριέται έντονα και πληγώνεται από την αρνητική κριτική. Όσον αφορά στο σχολείο, ιδιαίτερη κλίση παρουσιάζει σε μαθήματα όπως αυτό της Ιστορίας και της Γεωγραφίας καθώς χαρακτηρίζεται από καλή μνήμη. Κάποια από τα  επαγγέλματα που θεωρούνται ιδανικά για τα Καρκινάκια είναι ο αρχαιολόγος, ο ιστορικός, ο κτηματίας, ο φωτογράφος, ο παιδαγωγός και ο νοσοκόμος. Στα παιδιά με το ζώδιο αυτό θα πρέπει να δώσετε θάρρος για να διώξει τις ανασφάλειες που το κατακλύζουν, αλλά προσοχή, μην το παρακάνετε.

Λέων

Το παιδί λέων είναι γενναιόδωρο και μεγαλόψυχο όσο κανένα άλλο παιδί του ζωδιακού. Χαρακτηρίζεται από αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, ενώ από μικρή ηλικία βγαίνει στην επιφάνεια ο ηγετικός χαρακτήρας του αφού το παιδί Λέων θέλει να είναι ο αρχηγός της παρέας. Είναι παιδί που θέλει να παίζει και διασκεδάζει συνέχεια και φυσικά μπορεί εύκολα να μοιράζεται τα παιχνίδια του με τους φίλους του. Έχουν ανάγκη από θαυμασμούς και επαίνους γι’ αυτό μην ξεχνάτε να τους κολακεύεται και να τους επιβεβαιώνετε πως είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η διαπαιδαγώγηση του μικρού Λέοντα. Προτεινόμενα επαγγέλματα είναι ο ηθοποιός, ο χορευτής, ο διευθυντής, ο ελεύθερος επαγγελματίας, επιχειρηματίας.

Παρθένος

Από ιδιαίτερη πειθαρχία χαρακτηρίζονται τα παιδάκια που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Πιο συγκεκριμένα, θέλουν να τα κάνουν όλα τέλεια και μεθοδευμένα. Το δωμάτιο τους είναι πάντα τακτοποιημένο και καθαρό, αφού οι δουλειές του σπιτιού είναι αγαπημένη δραστηριότητα για αυτούς. Χαρακτηρίζεται από σεμνότητα και ντροπαλότητα, ενώ του αρέσει να βοηθάει τους άλλους. Το παιδί Παρθένος χρειάζεται στοργή και ανεκτικότητα για να αντέξετε την έντονη κριτική που ενδέχεται να σας ασκήσει. Επαγγέλματα που μπορεί να ακολουθήσει είναι ο κριτικός κινηματογράφου ή θεάτρου, γραμματέας, λογιστής, διαιτολόγος, τραγουδιστής.

Ζυγός

Το Ζυγάκι είναι γλυκύτατο και ευγενέστατο άτομο, ίσως το πιο συνεργάσιμο από όλα τα υπόλοιπα ζώδια. Όσον αφορά στις διαπροσωπικές του σχέσεις, θέλει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη. Είναι κοινωνικό και έχει την ανάγκη να βρίσκεται μέσα σε ένα σύνολο, ενώ δύσκολα θα δημιουργήσει εντάσεις αφού είναι διπλωματικό και διακριτικό άτομο. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παιδιά αυτού του ζωδίου έχουν δυσκολία συγκέντρωσης καθώς και ότι διακατέχονται από ανασφάλειες και αναζητούν την επιβράβευση. Θα πρέπει να τα βοηθήσετε στη λήψη αποφάσεων και να τα κατευθύνετε προς την ανεξαρτησία τους. Τι επάγγελμα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν; Διπλωμάτης, εκτιμητής, αισθητικός, διακοσμητής, μοντέλο.

Σκορπιός

Λίγο γκρινιάρικο είναι το παιδάκι Σκορπιός και αρκετά κτητικό με έντονη προσωπικότητα. Διακατέχεται από ζωηρή φαντασία, παρατηρητικότητα και θάρρος. Στο σχολείο θα είναι από τους καλούς μαθητές, αφού είναι έξυπνο, με αυτοπειθαρχία και καλή μνήμη. Το παιδί Σκορπιός έχει υπομονή και του αρέσει η ειλικρίνεια. Για το λόγο αυτό, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μικρο-ψεματάκια που λέμε καμιά φορά στα παιδιά δεν τους αρέσουν καθόλου, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Επίσης, μην περιμένετε να σας πει εύκολα τα μυστικά του και το τι αισθάνεται. Ιδανικά επαγγέλματα για το ζώδιο αυτό είναι ο πολιτικός, ο επιχειρηματίας, ντεντέκτιβ, ψυχίατρος, αστυνομικός, στρατιωτικός, θεραπευτής.

Τοξότης

Ο μικρός Τοξότης είναι ζωηρός, κινητικός και πολλές φορές σκανταλιάρης. Είναι παιδί που λειτουργεί πάντα με την καρδία του, και στην πραγματικότητα μένει πάντα παιδί. Ενθουσιάζεται εύκολα όμως μπορεί να βαρεθεί εξίσου εύκολα. Είναι ειλικρινές, τίμιο και φιλελεύθερο άτομο που του αρέσει η γνώση και τα ταξίδια. Επομένως, η πρόοδός του στο σχολείο έχει πάντοτε ανοδική πορεία. Αγαπητοί γονείς, θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν πειθαρχούνται εύκολα και αγαπούν τις ζαβολιές. Η υπερενεργητικότητά του θα μπορούσε να απορροφηθεί μέσα από τον αθλητισμό. Επαγγέλματα τα οποία ταιριάζουν στους Τοξότες είναι ο δικαστής, ο αστυνομικός, ο εξερευνητής, ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο γυμναστής.

Αιγόκερως

Τα παιδιά Αιγόκεροι είναι ανασφαλή, φοβούνται την απόρριψη και την αρνητική κριτική και για το λόγο αυτό θέλουν ειδική μεταχείριση. Έχουν ισχυρή θέληση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνουν μεγάλη φασαρία για να εκφράσουν την οποιαδήποτε ανάγκη τους. Θα δείξει τα αρνητικά του συναισθήματα, χωρίς να τα εκφράσει απόλυτα. Θέλει να έχει γύρω τους συνεχώς δικά του άτομα, ιδίως την οικογένειά του. Οι γονείς πρέπει να ανακαλύψουν τα προσωπικά χαρακτηριστικά του, γιατί όταν βρίσκονται υπό πίεση λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση. Δηλαδή, άλλες φορές αντιδρούν με νευρικότητα και πείσμα και άλλες φορές αυτό τους οδηγεί σε πιο δημιουργική συμπεριφορά. Τα επαγγέλματα που μπορούν να ακολουθήσουν είναι δικαστικός, δάσκαλος, τραπεζικός υπάλληλος, δημόσιος υπάλληλος, οικονομολόγος, πολιτικός.

Υδροχόος

Το παιδί Υδροχόος είναι ευκίνητο, πεισματάρικο και παρορμητικό. Του αρέσει να εξερευνά και να εφευρίσκει πράγματα, ενώ εύκολα μπορεί να αντιδράσει σε ό,τι δεν του αρέσει. Στο σχολείο θα είναι έξυπνος αλλά ατίθασος, αφού δε θα διστάσει να επιδείξει τις επαναστατικές του τάσεις. Το παιδί Υδροχόος, λοιπόν, είναι κοινωνικό, φιλικό αλλά και απρόβλεπτο. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φίλοι γίνονται πολύ εύκολα πιο σημαντικοί από τους ίδιους. Δεν είναι εύκολο να περιορίσετε την ατίθαση πλευρά του, αφού σχεδόν πάντα κάνει το αντίθετο από αυτό του ζητείται. Ιδανικά επαγγέλματα για τους Υδροχόους είναι ο αστρονόμος, ο πολιτικός, ο εφευρέτης, ο κοινωνιολόγος αλλά και ο τηλεπαρουσιαστής, ο προγραμματιστής και ο μπάρμαν.

Ιχθύες

Το ονειροπόλο ψαράκι έχει έναν πλούσιο και ταυτόχρονα ευάλωτο εσωτερικό χαρακτήρα που χρειάζεται προσοχή και εκτίμηση. Είναι καλλιτεχνική φύση και από πολύ μικρή ηλικία εκδηλώνει την αγάπη του προς τα παραμύθια, τα μουσικά όργανα και τις φανταστικές ιστορίες. Καλό είναι να δώσετε ώθηση στη μεγάλη φαντασία τους και να τονώσετε την αυτοπεποίθησή τους. Να θυμάστε ότι οι αυστηροί δάσκαλοι και τα σκληρά σπορ, συνήθως, τα απωθούν. Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει; Ηθοποιός, ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, αστρολόγος, ιερέας, νοσοκόμος, σχεδιαστής μόδας.