Skip to content Skip to footer

Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Ένα νόστιμο γλυκό με βάση το γάλα, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ο χυμός ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε σε μεγάλο, άνετο μπολ ή κούπα τα αυγά με το γάλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα όλα τα υλικά και χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  2. Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα σε στρογγυλό, βουτυρωμένο ταψί με ψηλά τοιχώματα και διάμετρο 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180-200° C για 40-45′ ή μέχρι η πίτα μας να ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει κάπως σκέτη ή πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

Βρείτε περισσότερες εύκολες και γρήγορες συνταγές για παιδιά στο ICookGreek!

Θέλω να το μοιραστώ