Το σπίτι μας θυμίζει έναν απέραντο παιδότοπο. Ο καναπές δεν είναι πια έπιπλο αλλά μαγικό κάστρο. Έχουμε ήδη μάθει την προπαίδεια και την αλφάβητο σε όλα τα λούτρινα του σπιτιού, ενώ έχουμε αποστηθίσει κάθε ήρωα κινουμένων σχεδίων και κάθε τραγούδι. Φυσικά, έχουμε ήδη απαντήσει σε κάθε πιθανή και απίθανη ερώτηση. Αυτό είναι το δικό μας ημερολόγιο καραντίνας, δεν θυμόμαστε πια την ήμερα...

Επειδή όμως και οι γονείς έχουν ανάγκη από λίγη ησυχία, έρχεται η στιγμή που πρέπει να απασχολήσουμε τα παιδιά με μια πιο ήσυχη και δημιουργική δραστηριότητα. Ώρα λοιπόν για ζωγραφική στις αγαπημένες χρωμοσελίδες των μικρών μας. Αφήστε τα παιδιά σας να διαλέξουν ποιο θέμα τους αρέσει περισσότερο και δώστε τους χρόνο να εξασκήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ζωγραφική και το χρωμάτισμα γενικά, μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στα παιδιά μας. Κάποια από αυτά είναι:

  • Η εξάσκηση της ικανότητας της λεπτής κινητικότητας, δηλαδή τον καλύτερο συντονισμό των μικρών μυών που βρίσκονται στα χέρια τους και γενικά απαιτούν μεγαλύτερο έλεγχο και επιδεξιότητα.
  • Μέσω της τέχνης, το παιδί μαθαίνει να εκφράζεται καλύτερα. Όλοι έχουμε δει σε σειρές και ταινίες την τεχνική όπου ακολουθούν παιδοψυχολόγοι και βάζουν το παιδί να ζωγραφίσει κάτι, όταν θέλουν να ανακαλύψουν κάποιο μυστικό του. Εσείς δεν χρειάζεται να μπείτε σε τόσο βαθιά ανάλυση. Μπορείτε απλώς παρατηρώντας τις δημιουργίες του, να το βοηθήσετε να σας αποκαλύψει τι το αγχώνει, τι το κάνει χαρούμενο και τι το διασκεδάζει.
  • Αναγνώριση των χρωμάτων. Ειδικά αν το παιδί βρίσκεται σε προσχολική ηλικία είναι δύσκολο να αποστηθίσει θεωρητικά τα ονόματα. Όταν όμως χρωματίζει και συνδυάζει μόνο του εικόνα και ονομασία, τότε η διαδικασία γίνεται ευκολότερη.
  • Μαθαίνει να συνδυάζει την κίνηση του χεριού με το τι βλέπουν τα μάτια του. Αυτή η κίνηση συγχρονισμού καθώς και η δυνατότητα εστίασης αναπτύσσεται από τη μικρή ηλικία. Όταν λοιπόν το παιδί μας μπαίνει στη διαδικασία να επιλέξει ποιο χρώμα θα βάλει σε ποιο σημείο της χρωμοσελίδας, να τηρεί τα όρια του σχεδίου και να ακολουθεί τις γραμμές, τότε αναπτύσσει αυτές ακριβώς τις δυνατότητές του.
  • Διασκέδαση και χαλάρωση μπορούν να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Δεν χρειάζεται η ενέργεια να είναι στο κόκκινο για να περνάει καλά το παιδί μας. Μέσω της τέχνης, μαθαίνει ότι και οι στιγμές ηρεμίας και συγκέντρωσης μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές.

Μαζί με το παιδί μας βέβαια, μπορούμε να χαλαρώσουμε και εμείς, επιλέγοντας να χρωματίσουμε τη δική μας αγαπημένη χρωμοσελίδα. Με θέματα όπως Llama, Μονόκερος, Εξυπνούλης, Κλαψουλίνια, Κουβαροζωάκια, Πλατσουλίνια, Robo Alive και Κουκλοχτενίσματα οι επιλογές είναι πολλές και οι ώρες χαράς και δημιουργίας ακόμα περισσότερες.

Για αυτό λοιπόν πιάστε τα χρωματιστά μολύβια & τους μαρκαδόρους ή τις κηρομπογιές και ξεκινήστε τη ζωγραφική, όλη η οικογένεια μαζί!

Llama

Llama GIGABLOCK_Page_1.jpg
Llama GIGABLOCK_Page_5.jpg
Llama GIGABLOCK_Page_2.jpg
Llama GIGABLOCK_Page_3.jpg
Llama GIGABLOCK_Page_4.jpg

Μονόκερος

Unicorn GIGABLOCK pages_Page_1.jpg
Unicorn GIGABLOCK pages_Page_5.jpg
Unicorn GIGABLOCK pages_Page_2.jpg
Unicorn GIGABLOCK pages_Page_6.jpg
Unicorn GIGABLOCK pages_Page_3.jpg
Unicorn GIGABLOCK pages_Page_4.jpg

exipnoulis art page 1.jpg
exipnoulis art page 5.jpg
exipnoulis art page 2.jpg
exipnoulis art page 6.jpg
exipnoulis art page 3.jpg
exipnoulis art page 7.jpg
exipnoulis art page 4.jpg
exipnoulis art page 8.jpg

kalpsoulinia_20.jpg
kalpsoulinia_24.jpg
All  new-01.jpg
kalpsoulinia_23.jpg
Color 1-01.jpg
CRY_BABIES_Page_4.jpg
kalpsoulinia_21.jpg
Color 2-01.jpg
kalpsoulinia_22.jpg
Color 3-01.jpg

1.jpg
5.jpg
9.jpg
2.jpg
6.jpg
10.jpg
3.jpg
7.jpg
11.jpg
4.jpg
8.jpg

mermaid 1.jpg
mermaid 2.jpg
mermaid 3.jpg
mermaid 4.jpg

robo-alive-01.jpg
robo-alive-05.jpg
robo-alive-02.jpg
robo-alive-06.jpg
robo-alive-03.jpg
robo-alive-07.jpg
robo-alive-04.jpg
robo-alive-08.jpg

xromoselides_01.jpg
xromoselides_05.jpg
xromoselides_09.jpg
xromoselides_13.jpg
xromoselides_02.jpg
xromoselides_06.jpg
xromoselides_10.jpg
xromoselides_14.jpg
xromoselides_03.jpg
xromoselides_07.jpg
xromoselides_11.jpg
xromoselides_15.jpg
xromoselides_04.jpg
xromoselides_08.jpg
xromoselides_12.jpg